Termékeink

 

 

 

Termék részletek


WPC teraszburkolat - AERO WD deck

WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck
 • WPC teraszburkolat - AERO WD deck

AERO WD deck WPC teraszburkolat.4 alapszín.

 


 • AERO WD  Deck WPC teraszburkolat

  Az AeroWood WD deck kiváló választás a jó ár-érték arányú WPC teraszburkolatot keresők számára. Amellett, hogy a masszív, széles járófelület a kis fugahézagokkal elegáns megjelenést biztosít a burkolt felületnek, még a segédanyag (párnafa, rögzítőklipsz, csavar) igénye is kisebb sok más WPC teraszburkolaténál. Általános esetben például az AeroWood DD Deckhez képest 15%-kal kevesebb párnafára és 30%-kal kevesebb köztes klipszre van szükség ehhez a WPC járófelülethez. Színválasztékában fellelhetők a legkedveltebb színárnyalatok.

  Standard szálhossz: 2 500 mm ( +/-0,5mm),

  WPC deck m² fm-ben: ∼ 1m² = 5,6 fm

  Kb. bruttó rendszer 1m2 felületre: ∼  5,6 fm járófelület, 3,2 fm alátétprofilt és 21 db.köztes klipszet 

   

  Az 1m2-re meghatározott ár egy általános megközelítő ár, ami változhat egyéb fektetési és kivitelezési technológiák és alakzatok végett. Kérjük ezt mindig vegyék figyelembe. A szakember számolja ki pontosan mennyi wpc padló szálra , oldaltakaróra, párnafára és klipszre van szükség!

   

   

  Rendszermagasság: általános esetben 17+22=39 mm vagy 30+22=52 mm

  Garancia: a vásárlástól számított 5 év, a márka garanciaszabályzatának megfelelően

  Anyag: 55% faliszt, 35% polietilén, 10% egyéb anyag

  Burkolat méretei: 18 cm szélesség, 250 cm hosszúság, 2,2 cm vastagság

  Tömeg és teherbírás: 2,76 kg/m tömeg (burkolatok), 20,85 kg/m2 min. össztömeg (komplett rendszer), 350 kg/m2 teherbírás

  Alkalmazási terület: lakossági és átlagos igénybevételű közületi felhasználásra egyaránt alkalmasak

  Színek: barna, vörösesbarna, grafitszürke,

  Felszín: egyik oldalán mikrobarázdált és szálcsiszolt; a másik oldalon sima - egyoldalú felhasználás!

  Egyéni méretre való darabolás: más méret esetén vágással is kérhető. Vágás ára: bruttó 400 Ft/vágás - fontos tudni, hogy a vágás az csak darabolást jelent (nem mm pontontossággal történik) kb. 0,5-1 cm ráhagyással kell számolni. Kérjük ezt a vágási veszteséget mindig kalkulálják bele a darabolás megrendelésésnél.

  A rendszer elemei

  Az AeroWood WD Deck termékcsalád tagjai lakossági és átlagos igénybevételű közületi felhasználásra egyaránt alkalmasak. A WPC teraszburkolat rendszer elemei a járófelület, az alátétprofil és a köztes klipsz. A különböző rendszermagasságok kialakítása érdekében kétféle alátétprofilt is tartalmaz a rendszer. Opcionálisan megvásárolható, ajánlott kiegészítő az indító- és záró klipsz, a 10x70 mm-es lépésálló egyenes oldaltakaró vagy a dekorációs végzárásra alkalmas 30x58 mm-es WPC és az 55x50 mm-es alumínium L alakú végzáró. Szükség esetén burkolattoldó alumínium profil, különböző méretű szintező lapok és a rögzítéshez szükséges csavarok is megtalálhatók kínálatunkban. Az AeroWood márka nem rendelkezik kerítéselemekkel, ám járófelületi elemei biztonsággal alkalmazhatók e célra is.

  Alátétprofil méretek: általános: 40x30x2900 mm, alacsony: 50x17x2900 mm méretben. Alátétprofilozás legfeljebb 35 cm tengelytávolsággal.

  Köztes klipsz: rozsdamentes klipszek a járófelületek rögzítéséhez, acél és fekete színben. A köztes klipsz használata a járófelületek között 4-6 mm fugatávolságot eredményez.

  Indító- és záróklipsz: rozsdamentes acélból készülő indító- és záró klipszek az első és utolsó járófelületi szálak esztétikus rögzítéséhez alkalmazhatók. A klipszek acél és fekete színben állnak rendelkezésre.

   


   

 • Garancia
  5 év teljes körű garancia, 30 év limitált
  Alkalmazás
  Kültér és beltér
  Szín
  Barna, vörösesbarna, szürke, avarvörös
  Rögzítés
  Klipsz
  Tömeg
  7 kg/szál
 • ARD Kivitelezési útmutató

 • Szakszerűtlen szállítás
  Meglepő lehet, de az első nagy hibát már a kivitelezés megkezdése előtt elkövetik sokan. A WPC szálanyagok ugyanis teljes felületükön felfektetve - vagy legfeljebb az előírt legnagyobb párnafa-távolságnak megfelelő sűrűségű alátámasztással - szállítandóak. Ellenkező esetben ugyanis az anyagban olyan - akár szabad szemmel nem látható - hajszálrepedések keletkezhetnek, melyek akár csak majd évek múlva okozzák a burkolat látható repedését, törését. A fuvarosok és kivitelezők nagy része azonban erre figgyet hányva szállít, az anyag egyik végét túllógatva a platón vagy éppen a vezetőfülke fülé feltolva.

   

  Nem megfelelő fogadófelület
  A legtöbb WPC-rendszer esetén előírás, hogy a járófelületeket ahhoz fixen le lehessen rögzíteni. Ennek elmulasztása esetén a teraszburkolaton nem kívánt alakváltozások keletkezhetnek, vagy éppen a wpc-rendszer helyenként kissé megemelkedhet a fogadófelülettől és rálépve koppanó hang hallható.

   

  A szintezés hiánya vagy nem megfelelő iránya
  A WPC teraszburkolatokat érdemes úgy telepíteni, hogy a járólapok a lejtés irányának megfelelően kerüljenek elhelyezésre, azaz az esőt vagy az olvadó havat arról a jellemzően mikrobarázdált felület egyenesen a terasz szélére vezesse. Ez a műszaki megoldás elősegíti a teraszok esők utáni gyorsabb felszáradását is, valamint a száradás során sem jellenző, hogy vízfoltok keletkeznének, szemben a lejtés irányára merőleges szálirányú vagy vízszintes teraszburkolatok esetén. A járólapok között a fogadófelületre jutó csapadékvíz miatt pedig nem kell aggódni, amennyiben a kompozit párnafákat legfeljebb 1,5 méterenként megszakítva 3-4 cm-es kis vízátfolyókat alakítunk ki.

   

  Fix rögzítés
  Bár a legtöbb kivitelezési útmutató kifejezetten hangsúlyozza a fix rögzítés tilalmát, mégis vannak, akik - legtöbbször a nem teljes szélességű szálakat fixen rögzítik. Ez általában púposodáshoz vagy az anyag kettéhasadásához vezet.

   

  A hőtáguláshoz szükséges helyek hiánya
  A WPC nagyobb mértékben tágul a forró nyári napsütés hatására, illetve húzódik össze a téli mínuszokban, mint a fa, ezért különösen fontos, hogy a kivitelezés hőmérsékletétől függő mértékű helyet hagyjunk el a járólapok hőtágulásának helyet hagyva.

   

  Túl nagy távolság a kompozit párnafák között
  Az egyes kivitelezési útmutatókban előírt maximális alátámasztási távolság akár csak kis mértékű túllépése is - akár az anyag jelentős károsodását is eredményező - károkat okozhat. Fontos figyelembe venni, hogy egyes rendszerek 30 cm, míg mások akár 50 cm legnagyobb párnafa tengelytávolsággal telepíthetőek, így az egyes burkolattípusok között is jelentős különbségek lehetnek.

   

  Rozsdásodó kötőelemek
  Sokan nem veszik figyelembe, hogy a hosszú élettartamú WPC termékekhez ugyanolyan hosszú élettartamú csavarok szükségesek ahhoz, hogy valóban gondtalan évek előtt állhassunk. A csavarok a komplett wpc-rendszerek összköltségében nagyon kis hányadot tesznek ki. Nem érdemes a csavarokon spórolni.

   

  WPC telepítésben járatos kivitelező
  És végül még egy szempont, ráadásként. Ha nem saját kezűleg telepíti majd a megvásárolt WPC burkolatot, mindenképpen WPC-re specializálódott kivitelezőt bízzon meg a telepítéssel. Sajnos az építőiparban minden generálkivitelező, ács, asztalos és burkoló, akivel eddig találkoztunk, azt állította, hogy dolgozott már WPC-vel, nem lesz semmi gond. A hozzánk garanciálisnak vélt problémákkal forduló megrendelőink szinte mindegyike azonban a szakszerűtlen kivitelezés áldozata. Elhitték, hogy az illető már dolgozott WPC-vel. És mivel az illető nem saját magának dolgozik, a kivitelezési útmutatót el sem olvasva úgy jár el, mintha fa vagy más márkájú WPC teraszról lenne szó, és máris bekövetkezik a baj, ami azonban csak hetek-hónapok múlva látható. Javasoljuk, a kivitelezést bízza minősített kivitelező partnereinkre, hogy valóban csak örömét lelje a WPC teraszburkolatokban.
Webáruház készítés