Termékeink

 

 

 

Termék részletek


WPC lépcső elem - ARD Unlimited Edition

WPC lépcső elem - ARD Unlimited Edition
 • WPC lépcső elem - ARD Unlimited Edition
 • WPC lépcső elem - ARD Unlimited Edition
 • WPC lépcső elem - ARD Unlimited Edition

ARD UE WPC lépcső profil. 6 alapszín.

 


 • ARD Unlimited Edition WPC lépcső profil

  Az AR Decking GmbH (Svájc) kínálatában az Unlimited Edition (UE) nevű WPC járólap-család 3 féle szélességben (114, 174, 234 mm) érhető el, továbbá lépcsőprofil is megtalálható a profilok között. Ez a termék egyértelműen márkakínálatunk jelenleg legerősebb lakossági felhasználású burkolata, mely átlagos igénybevétel esetén még közületi felhasználásra is alkalmas. A járólapok egyik oldala mikrobarázdált, másik oldala makrobarázdált, így a variációk száma még nagyobb. Az ARD UE (Unlimited Edition) teraszburkolat is, hasonlóan a márka csúcstermékéhez, az ARD 3S-hez az LT+ formulának köszönhetően kiemelkedően hosszú élettartamú. A svájci precizitással tervezett rendszer kétirányú, középpontból induló dilatáció biztosítása esetén akár 8 méteres WPC járólapokkal is telepíthető, ráadásul a standard szálhosszúságokon felül egyedi méretben is megrendelhető, ezáltal szinte minden esetben toldásmentes felhasználói szálhosszt lehet kialakítani. A „Garantie ARD Schweiz” központi háttérgarancia a vevők számára még nagyobb biztonságot nyújt. Felhasználás: lakossági és legfeljebb általános igénybevételű közületi területeken egyaránt, de még hotelszobák teraszaira is alkalmas.

  Standard szálhossz: 3000 mm( /-0,5%) 

  Garancia: 30 év a termeszek, gombák és más természetes károkozók által az anyag szerkezetében okozott károsodás ellen, 12 év általános garancia, az AR Decking Schweiz garanciaszabályzatának megfelelően.

  Anyag: 55% faliszt, 35% polietilén, 10% egyéb anyagok (LT+ formulával

  Burkolat méretei: 11,4/5 cm szélesség, 300 cm hosszúság, 2,5 cm vastagság

  Alkalmazási terület: lakossági és átlagos igénybevételű közületi felhasználásra egyaránt alkalmasak

  A legnagyobb előnyök

  Variálható rendszermagasság az alapidomok széles körű felhasználásának köszönhetően

  1.  Masszív profilkiképzés
  2.  Megerősített perem
  3.  LT+ formulának köszönhetően nagy élettartam, 30 év limitált, 12 év teljes körű garancia
  4.  WPC lépcsőprofil
  5.  Megegyező WPC teraszburkolat

   

  Alátétprofil méretek: betonozott fogadófelület esetén a 40x25 mm-es, sóderágyra történő rögzítés esetén a 60x35 mm-es alapidom alkalmazása javasolt.

  Köztes klipsz: rozsdamentes klipszek a járófelületek rögzítéséhez, acél és fekete színben. A köztes klipsz használata a járófelületek között 6 mm fugatávolságot eredményez.

  Indító- és záróklipsz: rozsdamentes acélból készülő indító- és záró klipszek az első és utolsó járófelületi szálak esztétikus és precíz rögzítésére szolgálnak. A klipszek acél és fekete színben állnak rendelkezésre.

   


   

 • Garancia
  12 év teljes körű garancia, 30 év limitált
  Alkalmazás
  Kültér és beltér
  Szín
  Trüffel, Datolyabarna, Őzbarna, Manhattan szürke, Napos bézs
  Tömeg
  9 kg/szál
 • ARD Kivitelezési útmutató

 • Szakszerűtlen szállítás
  Meglepő lehet, de az első nagy hibát már a kivitelezés megkezdése előtt elkövetik sokan. A WPC szálanyagok ugyanis teljes felületükön felfektetve - vagy legfeljebb az előírt legnagyobb párnafa-távolságnak megfelelő sűrűségű alátámasztással - szállítandóak. Ellenkező esetben ugyanis az anyagban olyan - akár szabad szemmel nem látható - hajszálrepedések keletkezhetnek, melyek akár csak majd évek múlva okozzák a burkolat látható repedését, törését. A fuvarosok és kivitelezők nagy része azonban erre figgyet hányva szállít, az anyag egyik végét túllógatva a platón vagy éppen a vezetőfülke fülé feltolva.

   

  Nem megfelelő fogadófelület
  A legtöbb WPC-rendszer esetén előírás, hogy a járófelületeket ahhoz fixen le lehessen rögzíteni. Ennek elmulasztása esetén a teraszburkolaton nem kívánt alakváltozások keletkezhetnek, vagy éppen a wpc-rendszer helyenként kissé megemelkedhet a fogadófelülettől és rálépve koppanó hang hallható.

   

  A szintezés hiánya vagy nem megfelelő iránya
  A WPC teraszburkolatokat érdemes úgy telepíteni, hogy a járólapok a lejtés irányának megfelelően kerüljenek elhelyezésre, azaz az esőt vagy az olvadó havat arról a jellemzően mikrobarázdált felület egyenesen a terasz szélére vezesse. Ez a műszaki megoldás elősegíti a teraszok esők utáni gyorsabb felszáradását is, valamint a száradás során sem jellenző, hogy vízfoltok keletkeznének, szemben a lejtés irányára merőleges szálirányú vagy vízszintes teraszburkolatok esetén. A járólapok között a fogadófelületre jutó csapadékvíz miatt pedig nem kell aggódni, amennyiben a kompozit párnafákat legfeljebb 1,5 méterenként megszakítva 3-4 cm-es kis vízátfolyókat alakítunk ki.

   

  Fix rögzítés
  Bár a legtöbb kivitelezési útmutató kifejezetten hangsúlyozza a fix rögzítés tilalmát, mégis vannak, akik - legtöbbször a nem teljes szélességű szálakat fixen rögzítik. Ez általában púposodáshoz vagy az anyag kettéhasadásához vezet.

   

  A hőtáguláshoz szükséges helyek hiánya
  A WPC nagyobb mértékben tágul a forró nyári napsütés hatására, illetve húzódik össze a téli mínuszokban, mint a fa, ezért különösen fontos, hogy a kivitelezés hőmérsékletétől függő mértékű helyet hagyjunk el a járólapok hőtágulásának helyet hagyva.

   

  Túl nagy távolság a kompozit párnafák között
  Az egyes kivitelezési útmutatókban előírt maximális alátámasztási távolság akár csak kis mértékű túllépése is - akár az anyag jelentős károsodását is eredményező - károkat okozhat. Fontos figyelembe venni, hogy egyes rendszerek 30 cm, míg mások akár 50 cm legnagyobb párnafa tengelytávolsággal telepíthetőek, így az egyes burkolattípusok között is jelentős különbségek lehetnek.

   

  Rozsdásodó kötőelemek
  Sokan nem veszik figyelembe, hogy a hosszú élettartamú WPC termékekhez ugyanolyan hosszú élettartamú csavarok szükségesek ahhoz, hogy valóban gondtalan évek előtt állhassunk. A csavarok a komplett wpc-rendszerek összköltségében nagyon kis hányadot tesznek ki. Nem érdemes a csavarokon spórolni.

   

  WPC telepítésben járatos kivitelező
  És végül még egy szempont, ráadásként. Ha nem saját kezűleg telepíti majd a megvásárolt WPC burkolatot, mindenképpen WPC-re specializálódott kivitelezőt bízzon meg a telepítéssel. Sajnos az építőiparban minden generálkivitelező, ács, asztalos és burkoló, akivel eddig találkoztunk, azt állította, hogy dolgozott már WPC-vel, nem lesz semmi gond. A hozzánk garanciálisnak vélt problémákkal forduló megrendelőink szinte mindegyike azonban a szakszerűtlen kivitelezés áldozata. Elhitték, hogy az illető már dolgozott WPC-vel. És mivel az illető nem saját magának dolgozik, a kivitelezési útmutatót el sem olvasva úgy jár el, mintha fa vagy más márkájú WPC teraszról lenne szó, és máris bekövetkezik a baj, ami azonban csak hetek-hónapok múlva látható. Javasoljuk, a kivitelezést bízza minősített kivitelező partnereinkre, hogy valóban csak örömét lelje a WPC teraszburkolatokban.
Webáruház készítés