Luxury biokandalló

Luxury

Füstmentes biokandalló

Falba süllyeszthető kivitel - méret: 1200x480x280 mm

Ajándék 1,9 l biotenol tüzelőanyag!


337 870 Ft
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Beépítési méretek

Használati útmutató

A dokumentum a termék részét képezi. A gyártó fenntartja a módosítások és az útmutató előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának jogát.

 

 

BIZTONSÁG!

 • A termék beszerelése és használata közben mindig tartsa be a helyi előírásokat.
 • A beszerelés és a használat előtt olvassa el az útmutatót.
 • A termék nem használható folyamatos jelleggel.
 • A biokandalló dekorációs célokat szolgál és épületen belüli, ideiglenesen teraszon és balkonon

                    való használatra vehető igénybe - kedvezőtlen időjárási iszonyoktól védendő (eső, szél, alacsony                       hőmérséklet, nedvesség).

 • A termék a használati útmutatónak megfelelőn használandó.
 • Gyermekektől tartsa távol.
 • Soha ne hagyja a bekapcsolt terméket felügyelet nélkül.
 • Soha ne hagyja bekapcsolva a terméket.
 • Kizárólag jól szellőző helyen használja.
 • Csak a gyártó által előírt tüzelőanyagot (Kratki.pl Marek Bal márkájú BIO-DECO) használja.
 • A termék feltöltésekor ne lépje túl a biotartály maximális töltöttségét jelző szint által meghatározott űrtartalmat.
 • Tilos gyúlékony anyagot helyezni a termékre.
 • Győződjön meg, hogy a terméket tartó fal/asztal/padló megfelelő teherbírással rendelkezik.
 • Tilos a biokandalló szerkezetének bármilyen nemű módosítása.
 • Óvatosan járjon el! Az égő biokandalló forró.
 • Tilos a tüzet fújással szítani.
 • Ha a biokandalló konvekciós rácsokkal vagy szellőzőnyílásokkal van ellátva, semmilyen esetben sem szabad azokat letakarni/bezárni.
 • A bio tüzelőanyag szobahőmérsékleten, tűzveszélyes zónán kívül tárolandó a helyi előírásoknak megfelelően.
 • Abban a helyiségben, amelyben a termék található, helyezzen el etanol alapú tüzelőanyag

oltására alkalmas oltószert (pl. CO2 oltót, oltótakarót).

 • Kizárólag eredeti szervizalkatrészeket használjon.
 • A biotartályban található abszorbens betét idővel elhasználódik, két évente cserélje ki.
 • A gyártó az égéstérben kizárólag a kínálatában megtalálható díszítőelemek elhelyezését engedélyezi.
 • Tilos közvetlenül a biokandalló égője felett díszítőelemet elhelyezni.

 

TELEPÍTÉS

A biotartályt a biokandalló megfelelő helyen való rögzítését követően helyezze be. A biokandalló legalább 1 méteres távolságban legyen a gyúlékony anyagoktól és termékektől. A biokandalló rögzítése előtt győződjön meg, hogy a terméknek helyet adó helyiség megfelelően működő természetes szellőztetőrendszerrel rendelkezik, valamint, hogy a szellőzőrácsok nincsenek letakarva. Nem ajánlott a biokandallót 40 m3-től kisebb térfogatú helyiségben használni. Az adott helyiségben több mint egy biokandalló is üzemeltethető egyszerre, ha az összfogyasztásuk nem haladja meg a 0,6 l/h mennyiséget és megfelelő plusz ventilációt biztosít. A helyiségben óránként legalább egyszer ki kell cserélődnie a levegőnek.

 

Az állandó jelleggel telepített biokandallók sima felületű falra vagy sarokfalra, valamint nem éghető anyagból készült falban található beugróban, esetlegesen szerkezeti lapokból készült falra (pl. tűzgátló gipszkarton) telepíthetők. Modelltől függően a biokandalló hátsó falán a termék felakasztására szolgáló kulcsos nyílások, valamint a kandalló közvetlenül falhoz való rögzítésére szolgáló kerek nyílások találhatók. A dedikált rögzítőcsavarok és tiplik a készülékkel együtt kerülnek szállításra. Ha a biokandalló nem stabilan került rögzítésre, korrigálja a csavarok behajtásának mértékét. Ha a kandallót fali nyílásba helyezi hagyjon a fal és a termék között egy kevés szabad helyet (min. 10 mm).

 

A szabadon álló biokandallókat nem szükséges tartósan az épület szerkezeti eleméhez rögzíteni. Némelyik szabadon álló termék azonban előzetes összeszerelést igényel. Az asztali biokandallókat a szabadon álló kandallók közé soroljuk, melyek közvetlenül bútorokra vagy fali polcokra helyezhetők.

 

Modelltől függően rendelhető a termékhez üvegrendszer is, mely megfelelő rögzítést lehetővé tevő speciális alátéttel együtt kerül szállításra az ügyfélhez.

 

ÜZEMANYAG FELTÖLTÉSE/BEGYÚJTÁS

A biokandalló csak a telepítési műveletek végrehajtását követően indítható be. Tilos a bio tüzelőanyagot a kandalló működése közben utántölteni. Ne indítsa be a terméket, ha az forró. A biotartály a kikapcsolást követően még egy órán át forró lehet. Az üzemanyag utántöltése előtt ellenőrizze, hogy a biotartály nem szivárog-e. A biotartály egy abszorbens betéttel rendelkezik, mely megakadályozza a bio tüzelőanyag kiömlését a termék megdöntésekor. Annak érdekében, hogy az abszorbens betét megfelelően működhessen, töltse fel egyszer a tartályt a maximális űrtartalom 50%-áig. A termék feltöltésekor ne lépje túl a biotartály maximális töltöttségét jelző szint által meghatározott űrtartalmat. A biotartály túltöltésekor ne indítsa be a kandallót. A tüzelőanyag kiömlésekor haladéktalanul törölje le a szennyezett felületet egy papír törlőkendővel. A biokandallót hosszú kandalló gyufával vagy gyújtóval gyújtsa be. A megfelelő szín és lángmagasság 15 perccel a beindítás után kerül elérésre. A lángmagasság a helyiség szellőzésétől is függhet. A mozgatható karral (2. rajz) ellátott biokandallók esetében a lángok intenzitása a vezérlőelem segítségével módosítható, a kar kinyitási mértékének beállításával. A lángmagasságot úgy állítsa be, hogy a kandallóház felső része ne legyen közvetlenül kitéve a lángok hatásának. Égés közben tartson legalább 0,5 méteres biztonságos távolságot a kandallótól. A tüzelőanyag-fogyasztás modelltől függően 0,2 l/h - 0,6 l/h.

 

ELOLTÁS

A láng eloltásához zárja el a tolókart, mely a vezérlőelem segítségével megszünteti az égő levegőellátását. A kandalló ismételt begyújtása előtt várja meg, hogy a kandalló elérje a szobahőmérsékletet. Tilos a biokandallót vízzel vagy egyéb folyadékkal kioltani. Ha a kifolyt tüzelőanyag begyullad, használjon poroltót vagy szüntesse meg a levegőellátást egy nem éghető anyag segítségével. A mozgatható tolókarral nem rendelkező termékek esetében az eloltás az égő levegőellátásának megszüntetése révén történik, mely egy dedikált, biokandallóval együtt szállított fedél segítségével történik.

 

KARBANTARTÁS

A karbantartási munkálatok csak kikapcsolt és lehűlt terméken végezhetők el. Rendszeresen tisztítsa a biokandallót. A ház részeit és a biotartályt nedves, adott anyagnak megfelelő, nem maró hatású tisztítószerrel átitatott ronggyal törölje le. Ha a biokandalló üveggel van ellátva, általánosan kapható üvegtisztító szert használjon az üvegfelület tisztításakor.

 

GARANCIA

A már begyújtott biokandallók nem cserélhetők ki és nem küldhetők vissza. A gyártó a termék megvásárlásától számított 2 év garanciát biztosít a biobetét helyes működésére. A biokandalló tulajdonosa köteles elolvasni a használati és kezelési útmutatót. Reklamáció esetén küldjön reklamációs protokollt és vásárlást igazoló dokumentumot. Az említett dokumentumok elküldése elengedhetetlen a reklamáció elbírálása szempontjából. A reklamáció az írásos benyújtástól számítva 14 napon belül kerül elbírálásra. A reklamáció a weblapunkon található e-mailben az alábbi címen nyújtható be: info@egyedi-trend.hu

 

 1. Kizárólag bioalkohol alapú tüzelőanyag (ajánlott: gyári BIO-DECO biotenaol)használata engedélyezett.
 2. Ne töltsön a termékbe tüzelőanyagot amikor ég a kandalló.
 3. Ne töltsön a felforrósodott termékbe tüzelőanyagot.
 4. Ne indítsa be a felforrósodott kandallót.
 5. A termék nem telepíthető huzatos helyen.
 6. Az égő kandallót nem szabad áthelyezni.
 7. A termék kizárólag dekoratív célokat szolgál.
 8. Ne töltse túl a bioetanol tartályt. Kiömlés esetén óvatosan törölje le a kifolyt tüzelőanyagot.
 9. Kizárólag jól szellőző helyiségben használja, a gyártó ajánlásainak megfelelően.
 10. A működő termék közelében lévő gyermekek és egyéb, öntudattal nem rendelkező személyek nem maradhatnak felügyelet nélkül.
 11. Ne hagyja felügyelet nélkül az üzemelő kandallót

 

 

 

Biotartály maximális töltöttségének jelölése

Biotartályok láng szabályozása: a) nyitva b) zárva

Égő láng eloltását szolgáló fedéllel ellátott biotartály típusok.

 

Fontos: Annak érdekében, hogy az abszorbens betét megfelelően működhessen, töltse fel egyszer a tartályt a maximális űrtartalom 50%-áig.